Babaúszás

babúszás leírás Szeretném megismertetni minden szülővel a babaúszás fantasztikus örömeit és hatásait , szeretném, ha minden szülő átélhetné babájával ezt a csodálatos élményt.
Programunk célja, hogy feloldjuk a napi monotóniát, felszabadultságot, felüdülést hozzunk testnek és léleknek egyaránt, központba állítva az egészséges életmódot. bővebben

Videók

Videók
VideókMikortól lehet elkezdeni a babaúszást?

A kádúszást 2-3 hetes kortól lehet elkezdeni, miután a köldökcsonk begyógyult saját otthoni környezetben.
4 hónapos kortól (az oltás után+1 hét) lehet elkezdeni a foglalkozásokat a medencében kb 3 éves korig.

  • A babaúszás, kezdő csoport kb. másfél éves korig tart.
  • A vízhezszoktatás, haladó csoport kb. 3 éves korig tart.

"A víz megnyugtat, ellazít, felold. Víz alatt a kisbabák könnyűnek és szabadnak érzik magukat. Ösztönösen visszatartják a lélegzetüket és segítség nélkül úsznak, miközben élvezik a függetlenségüket. A víz jótékony hatással van anyára és gyermekére, a terhesség ideje alatt, szüléskor és azután is. A legszembetűnőbb ezeken a tanfolyamokon, eltekintve az örömtől és a csodálattól, amit a kicsik tudása okoz, a mindent átható melegség és szeretet érzése".
(Jessica Johnson és Michel Odent: Mindannyian a víz gyermekei vagyunk)


Vélemények

   Lacóval, a nagyobbik fiammal már megtapasztaltuk az úszás örömét és kedvező hatásait, ezért nem volt kérdés, hogy a kicsivel is jövünk.
   Habár nehezen indult be, eleinte sírt, de hamarosan megszokta, és nem bánom, hogy kitartottunk, mert úgy megszerette a vizet, hogy alig lehet kihozni belőle, 3 évesen pedig egy lépésre áll attól, hogy megtanuljon úszni.
   Zozi nem fél a víztől, jó a mozgása, a tartása, mindenkinek csak ajánlani tudom, akár a mozgás öröméért, akár pedig mozgásfejlesztés, testtartás javítása céljából. Nekünk bejött!!!
                        Zozi anyukája


   Matyi fiam lassan kinővi a babaúszást, amit nagyon szerettünk. Rendszeres és jó szórakozás volt úgy neki, mint nekünk szülőknek. Biztos vagyok benne, hogy hiányozni fog. Ajánlom minden kisgyermeknek, hisz a szórakozás mellett nagyon sokat fejlődnek a gyerekek. Ha lesz Matyinak testvére biztosan fogunk jönni.
                  Klára és Matyi


  Lacóval már a pocakban jártunk úszni, 22 hetes terhesen kezdtem, és egy héttel a szülés előtt még voltam.
  Nagyon szerettem a pocakostornát, nekem nagyon jót tett (nem dagadtak annyira a lábaim, testileg-szellemileg felfrissitett), ezért döntöttünk úgy, hogy ha megszületik Lacó, betölti a 4 hónapot, vele is járunk majd \"úszni\". Most már lassan másfél éve járunk, és töretlen a vizimádatunk. Habár eleinte nehezen mentek a foglalkozások, annyira megszerettük a vizet, hogy alig akarunk kiszállni belőle.
  Ezeknek a foglalkozásoknak köszönhetően Lacó sokkal bátrabb, határozottabb, kiegyensúlyozottabb, nagyon sokat fejlődött a mozgáskoordinációja, az egyensúlyérzéke, szemmel láthatóan ügyesebb, mint más vele egykorú gyerek, akiknek nem volt lehetőségük ilyen tevékenységen részt venni.
  Szeretjük ezeket a foglalkozásokat, jó a hangulat, a gyakorlatok könnyen elvégezhetők, és megalapozzák a későbbi úszásoktatást.
Mindig szivesen jövünk \"úszni\".
                      Lacó anyukája


bővebben